הכנה ללידה - עשי זאת בעצמך

לידה טובה מתחילה בהכנה טובה ללידה.

אתן לא חייבות להוציא כספים, לעשות את כל הטיפולים האפשריים ולאזן את עצמכן לדעת.

הכנה ללידה עבורי מורכבת מידע רלוונטי, כלים פרקטיים והתאמה לצרכים האישיים של כל אחת.

החלק המשמעותי בהכנה הוא החיבור לגוף שלנו, תיאום ציפיות עם מה שיפגוש אותנו בלידה ויצירת התנאים המיטביים לגוף ולנפש שלנו כדי ללדת ברכות ובבריאות.


פעילות גופנית - כבר מתחילת ההריון משמעותיים מאוד לתחושה הכללית ומצב הרוח. לקראת סוף ההריון זה עוד יותר חשוב, כשהכוונה היא לא להתאמץ מעבר ליכולת אלא להיות פעילה בגבול היכולת, עם התאמה לצרכי הגוף המשתנים. כדור פיזיו יעזור לכן מאוד לתרגילים בבית ועבודה עם האגן, ישיבה על פיתה בלאנס מומלצת גם למי שעובדת מול מחשב / נוהגת הרבה. תרגול יוגה בהריון, פילאטיס וגם אימוני כח למי שהייתה רגילה - יביאו אתכן עם גוף חזק ובריא ללידה.  ואם לא הייתן פעילות לפני ? השינוי יכול להיות גם קטן מאוד. תנועה על מזרן בבית, תרגול מתיחות, הליכה מתונה, כל דבר שישאיר אתכן בתנועה.

תזונה - אני יודעת שזה מורכב, כי הריון הוא לא תקופה פשוטה - יש בחילות, הקאות, חשקים, דברים שדוחים אותנו פתאום. הכוונה היא תזונה נקייה ככל שניתן מפחמימות ריקות וסוכרים. הרבה חלבון, שמנים בריאים, פירות וירקות. הגוף שלכן עובד מאוד קשה בלייצר חיים, תנו לו את הכי טוב.

ביקור אצל פיזיו רצפת אגן -  לעיסוי, תרגול, עזרה בכאבי גב ואגן וקבלת הנחיות לעיסוי פרינאום למי שרוצה. הביקור יאפשר לכן ללמוד קצת יותר על שרירי האגן שלכן  והרפייתם במהלך הלידה.

צמחי מרפא - חליטות סרפד עוזרות להפחית נפיחות ומעלות ברזל. משבוע 36 תוספת של עלי פטל שחור מכינה את הרחם ללידה ומחזקת את טונוס השריר. יש השותות תערובת עם צמחים נוספים להכנת הרחם ללידה.

תוספי תזונה מומלצים -  אני בדעה של התאמה אישית לצרכים של כל אחת, אבל ברור לגמרי שגם מולטי-וטמינים למיניהם יכולים לעשות את העבודה.  המומלצים שלי מניסיון - מגנזיום (250 מ"ג לפחות), קומפלקס ויטמין בי, תוסף יוד ואומגה 3 ממקור איכותי - מעבר להיותו תוסף בריא, אומגה 3 מסייעת בשיפור מצב הרוח ומחזקת קרומים - כדי שהלידה לא תתחיל בירידת מים לפני הצירים. **כמובן שלפני כל נטילת תוסף תתייעצו עם אשת מקצוע ואם יש לכן מצב רפואי פעיל, זה ממש הכרחי**

הומאופתיה - דרך נהדרת להכנה עדינה ללידה, אני ממליצה על התמציות של דר קיי וראיתי (גם בלידות שלי וגם אצל יולדות שאני מלווה) שהיא מסייעת בשלב שני קצר יותר של הלידה - שלב הלחיצות ויציאת התינוק.

דיקור ורפלקסולוגיה - כלים תומכים מדהימים לאיזון הורמונלי והכנת הגוף ללידה. לא להשראת לידה בהכרח,  ולא זה לא מתייחס רק לרחם. אלא כל הגוף ולא מעט הנפש. גרסאות לביצוע עצמי - הליכה על חול. לישת בצל. צחוק. גינון ושתילת צמחים. יצירה. אמבטיה לאור נרות עם ספר טוב.

טיפול מים  - עוד כלי תומך מדהים בכל שלבי ההריון. מאזן ומרגיע. מפיג עומס וכאבים. אמבריו בלאנס, ווטסו וג'הארה הם טיפולים שעובדים על חיבור גוף ונפש ומתאימים לנשים בהריון.

איזון אגן  - הכוונה לכל מה שיסייע לכן לעבור את ההריון עם מינימום כאב ואי-נוחות, יפיג את המתח ברקמות וברצועות המחזיקות את הרחם, יוביל לשרירים מאוזנים ורפויים במידה. אם את חווה הריון נוח וקליל לא בטוח שיש צורך, אבל אם את סובלת - נסי להגיע לטיפול עיסוי באחת השיטות לאיזון אגן, זה יקל עלייך וגם יאפשר מרחב לעובר שלך לקראת הלידה.

הפרשת אוקסיטוצין - כל מה שמשחרר את ההורמון הזה הרי הוא משובח! אני קראתי סיפורי לידה וראיתי סרטי לידות טובים, שבוכים בהם והכל נעים ויפה. לא קראתי סיפורי לידה קשים ובכלל נמנעתי מכל מה שיכניס בי פחד או חרדה וחוסר בטחון בדרך שלי. כל אחת תבחר את הדרך שלה להפריש אוקסיטוצין - עם בן הזוג, משפחה, חברות, ילדים שכבר יש לכן - המטרה היא להיות בטוב, זה מדעי.

קריאת חובה - "לידה פעילה". אני לא אוהבת את המילה חובה, אבל באמת שזה ספר שמסדר את הראש ואת הלב. נותן ידע וכלים, גם אם אתן ממש לא מתכננות לידה טבעית כדאי שתדעו איך המערכת ההורמונלית שלכן עובדת בלידה, מה ניתן לעשות בכל מצב ובעיקר איך לעבור את הלידה בטוב.

עיבוד לידות קודמות -  יש מגוון שיטות ונשות מקצוע. חשוב בעיני לעשות.  לפעמים משהו נשאר תקוע מהלידות הקודמות ועלול ממש לעכב אתכן. מפגש או סדרת מפגשים יעשו לכן סדר בראש.

לדעת את מי לשתף בתוכניות הלידה -  תקיפו את עצמכן באנשים שגורמים לכן להרגיש טוב עם ההחלטות והתוכניות ללידה, וצמצמו את הקשר עם מי שלא. גם אם זה לתקופה. לכולם יש דעה, סיפורי לידה זוועתיים שאתן ממש לא צריכות לשמוע. זה עובד לכל הכיוונים. אם את יודעת שאת רוצה לידה מאולחשת מהרגע הראשון את ממש לא צריכה לשמוע על זאת שילדה טבעי ונהנתה מכל רגע. כל בחירה  טובה ובלבד שהיא נכונה לך, אל תחפשי ערעור או רגשות אשם. אם בכל זאת הסתקרנת וזה פתח לך את החשיבה, זה משהו אחר.

לדמיין את הלידה - תחלמו עליה. תכתבו אותה. תחשבו מה יהיה ואיך תרגישו. נסו כמה שיותר חי ובפרטים. לא להאמין כמה זה ממלא ומייצר תחושת מסוגלות. עוד יותר מדהים כשאתן מגשימות אותה!

בחירת בית חולים - לעשות סקר שוק - בין אם בחרתן בבית או בבית חולים , תעשו סקר שוק לבחירת המקום התואם לצרכים שלכן והצוות הנכון ללידה.  אל תתפשרו על מה שהכי חשוב לכן, תתפשרו רק על מה שבאמת ניתן לוותר עליו. הקשיבו הרבה לאינטואיציה. אם משהו לא בא לכן בטוב - תוותרו עליו. היום יש המון מידע ולכל בית חולים גם סטטיסטיקות. באפליקציית יולדות תוכלו לראות דירוגים וחוות דעת של יולדות, ואל תוותרו על סיור כדי לראות את המקום ולשמוע על הגישה של הצוות.

להיות מוכנות לכל אפשרות - זה החלק הקשה. התכוננו והשקענו. דמיינו. אכזבה בהגשמת החלום היא קשה. לכן הכינו עצמכן גם לזה  בהשלמה שעשיתן הכול! ואם זה קרה אחרת כנראה שזה היה גדול מכן. וזה בסדר. כל חוויה היא הזדמנות לצמיחה ולמידה, עצם העובדה שהבאתן חיים - אתן כבר מדהימות, גם אם לא עשיתן שום דבר או עשיתן הכול :)